BREZPLAČNA POŠTNINA OD 25€ IN DARILO OB NAKUPU

Sestavine

Sestavine

Aloe vera

Zaradi številnih zdravilnih učinkov, aloe veri pravijo tudi 'čudežna rastlina'. Aloe vera pomirja kožo, blaži bolečine ob opeklinah in pospešuje celjenje ran. Lajša želodčno zgago, blaži in zmanjšuje različna vnetja, pomaga pri zaprtosti, uravnavanju sladkorne bolezni, niža raven holesterola in celo zmanjšuje tveganja za rakova obolenja. Aloja vključuje več kot 250 cvetočih vrst, sodi v rod lilij in izvira iz Afrike, Madagaskarja in Jordanije. Pomembno vlogo ima tudi v ajurvedi.

Po nekaterih virih naj bi jo uporabljali že stari Sumerci in Egipčani. Prvi zapisi o njej segajo v leto 1550 pred našim štetjem. Egipčani naj bi jo uporabljali kot losjon za nego kože, imenovali pa naj bi jo 'rastlina nesmrtnosti'. Poznali so številne kozmetične pripravke iz Aloe vere, ki so blagodejno vplivali na kožo, uporabljala pa naj bi jih tudi Kleopatra.

Aloe vera je vsebuje številne vitamine in antioksidante – vitamin A, B1, B2, B12, C, E, folno kislino in holin. Bogata je tudi z minerali kot so baker, magnezij, kalij, kalcij, cink, mangan, krom in selen. Minerali izboljšujejo delovanje encimov in izboljšajo presnovne poti. Vsebuje tudi številne amino kisline, maščobne kisline in encime.

V zdravstvu so najbolj učinkoviti listi aloe vere, ki so široki in zadebeljeni ter so temno zelene barve. Iz listov se pridobiva predvsem gel in smola, ki velja za najbolj bogat del rastline. Njen okus je sicer blago grenek, zaradi česar, če pijemo njen sok, spodbuja izločanje žolča iz jeter in žolčnika. Na ta način naj bi se krepil tudi imunski sistem.

Poleg zdravilnih sestavin vsebuje tudi precej hranilnih snovi, ki delno pomagajo pri okrevanju po operativnih posegih. Ne pomaga zgolj pri kožnih boleznih in poškodbah, pikih, glivičnih vnetjih, ozeblinah in opeklinah, ampak pomaga tudi pri alergijskih reakcijah, herpesu in aknah. Učinkuje proti staranju, saj povečuje tvorbo kolagena in elastana, koži prinaša vlažnost, zmanjšuje nastajanje gub in tvorbo pigmentov.

V kozmetiki je aloe vera zelo cenjena, saj pospešuje obnovo celic in zavira procese staranja. Aloe vera namreč prodre v globje plasti kože, ki po uporabi postane gladka in prožna, njen ten je enakomeren, ohranja pa se tudi njeno naravno ravnovesje. Tako za zdrav in sijoč videz kože lahko naredimo največ, če uporabljamo aloe vero, saj tako z naravno nego kože ne bomo obremenjevali z agresivnimi sintetičnimi sredstvi. Aloe vera pa tudi vsebuje encim, ki vzpodbuja rast novih las. Blagodejno deluje pri plešavosti in uravnava ph v laseh. Zdravi tudi bolezni na lasiščih ter odstranjuje loj in umazanijo, ki preprečujejo pravilno hranjenje las.

Aloe vera je zaradi svojih lastnosti nepogrešljiv del številnih Spa Ceylon izdelkov, saj le ti bazirajo na naravnih sestavinah. Odlično deluje v sozvočju z ostalimi sestavinami, kot so deviški kokos, limeta, nim, mandlji, olive in številnimi drugimi.