BREZPLAČNA POŠTNINA OD 25€ IN DARILO OB NAKUPU

Spa Ceylon zaveze

Spa Ceylon zaveze

Za vsemi produkti podjetja Spa Ceylon stojijo določeni principi. Podjetje namreč stremi k dobrobiti na različnih nivojih v skupnosti: lokalni, nacionalni in svetovni. K temu so zavezani v vseh fazah poslovanja in nikjer to ni bolj očitno, kot pri oblikovanju Spa Ceylon izdelkov.

Spa Ceylon zaveze:

Izdelki so brez parabenov: parabene se pogosto uporablja kot konzervanse in se pojavljajo v številnih izdelkih, od krem za sončenje do zobnih past. Ugotovljeno je bilo, da parabeni verjetno prispevajo k resnim zdravstvenim stanjem in čeprav dokazov o tem zaenkrat še ni, se je Spa Ceylon odločil, da se v celoti izogne uporabi parabenov.

Izdelki so brez parafinov: parafini se uporabljajo kot emulgator in mazivo. Predstavljajo osnovo številnih krem za nego kože. Bistvo je, da se parafin pridobiva iz procesa rafiniranja nafte. Vosek iz parafina je zadnji izdelek v proizvodni verigi. Podjetje Spa Ceylon se je odločilo, da se izogne uporabi parafina v svojih izdelkih.

Izdelki so brez alkohola: alkohol uporabljajo številne blagovne znamke za nego kože in to v mnogih izdelkih – od čistilnega mleka do vlažilnih krem. Etanol in izopropanol se v izdelkih uporabljata, ker imata lastnosti konzervansa in raztopila. A zaradi tega nastajajo škodljivi učinki, kot je suhost, ki omogoča drugim sestavinam, da prodrejo v kožo. Zato so izdelki Spa Ceylon brez alkohola.

Izdelki niso testirani na živalih in so 100% vegetarijanskega izvora: podjetje Spa Ceylon nikoli ni in ne bo testiralo svojih produktov na živalih. Živali spadajo v divjino in ne v laboratorij. V izdelkih se tudi ne uporablja nobenih živalskih stranskih proizvodov. Vse sestavine prihajajo iz narave.

Podjetje podpira trajnostno kmetovanje in pravično trgovino v lokalnih skupnostih: trajnostno kmetovanje je okolju prijazen način agrikulture s katerim se naravni viri uporabljajo na tak način, da zaradi tega niso izčrpani ali trajno poškodovani. Poštena trgovina pomeni, da Spa Ceylon pomaga razvijati trajnostna podjetja, ki pozitivno vplivajo na lokalne skupnosti. To pomeni tudi, da so vsi proizvodi, ki prihajajo iz teh kmetij, dobro in pošteno plačani. Projekt Aloe vera v Kalpitiji na Šrilanki je odličen primer, kako v praksi deluje poštena trgovina.